header image [object Object]


Check in
voor de
cursus
animator &
hoofdanimator

squigglyLine

Klaar voor een vliegende start
in het jeugdwerk?

Image on Kamino website

Jij wil heerlijk gekke spelen in elkaar boksen of originele activiteiten begeleiden. Je wil kinderen of tieners op sleeptouw nemen en hen nieuwe dingen helpen ontdekken. Je wil hen ondersteunen en hun levens- en geloofsvragen beluisteren. Jij hebt, met andere woorden, de begeleidersmicrobe te pakken. Fantastisch! Dan verwelkomen wij jou graag op onze (hoofd)animatorcursus, waar je alle vaardigheden, tips en tricks verzameld om met vertrouwen aan de slag te gaan als begeleider. Lees snel verder voor meer info.

Alles wat je moet weten over onze animatorcursus
1

Wie, wanneer en waar?

Je kan de animatorcursus volgen zodra je 15 jaar wordt. Elk jaar organiseren we de cursus twee keer, in de Paasvakantie en in augustus. Je eerstvolgende kans? Van 10 tot 15 augustus! Met Pasen kan je als gevorderde begeleider ook de hoofdanimatorcursus volgen. Afspraak in Bos & Brem, ons eigen jeugdverblijf in 't groen in Kasterlee!

2

Het traject

Elk vormingstraject bestaat uit een cursus van 50 uur en een begeleide stage in het jeugdwerk (plus- of jokriwerking, jeugdbeweging, kamp, cursus,…) van 50 uur.  Tijdens dit vormingstraject word je nauw opgevolgd door een begeleider en stagebegeleider. Als je alle onderdelen van het traject hebt doorlopen en een positieve eindbeoordeling hebt, ontvang je een attest erkend door de Vlaamse overheid. OPGELET! Je moet het traject vervolledigen binnen een periode van maximaal 3 jaar.

3

Op het menu van de cursus

Je doet een pak nieuwe ervaringen op, leert waardevolle vaardigheden en herontdekt je creativiteit. Tijdens de cursusweek komt er wel eens stoom uit je oren , maar je krijgt nu eenmaal een brede basis mee om begeleider te worden. En dat doe je al dansend, zingend, spelend, knutselend en in verschillende expressievormen. Ook leer je methodieken toepassen over kennismaking, geloof, gesprekstechnieken of evaluatie. We voorzien tijd voor zelfreflectie en feedback en om uit te wisselen, bij te praten, uit te diepen en zoveel meer.

4

Euhm, KAVO?

Nadat je bent ingeschreven bij Kamino en voor de cursus moet je registeren op de KAVO-tool van de overheid. Je maakt een KAVO-ID aan op www.mijnkadervorming.be. Daar vind je ook een overzicht van alle stageplekken. Op het einde van het traject download je er ook je attest.

5

Wat kost het?

De cursus kost € 170 voor niet-Kaminoleden en € 165 voor Kaminoleden. Dit is voor het verblijf, maaltijden, begeleiding, verzekering en het cursusmateriaal. Is de prijs een probleem, neem dan contact op via kamino@kamino.be. Het hoeft geen reden te zijn om thuis te blijven. Heel wat gemeenten betalen trouwens (een deel) van het inschrijvingsgeld terug. Raadpleeg hiervoor de website van je gemeente.

Op cursus maakte ik vrienden voor het leven, ontdekte ik mezelf, leerde ik bij ... Ik ben gegroeid als animator en als mens. Ondanks het feit dat het geen "plezierkamp" is, heb ik me wel rot geamuseerd.


Kyrill